onsdag, november 11, 2009

Varför ska Malmös problem bli Vellinges?

Jag förstår inte hur folk tänker. Alla transit-boende för ensamkommande flytkingbarn är fyllde i Malmö och omnejd. Men folket i Hököpinge vill minsann inte göra plats för barnen. Varför ska Malmös problem blir Vellinges? Malmös ska inte dumpa sina problem på Vellinge. Men hallåja? Har Vellinge blivit en självständig stat? Med de resonemangen borde man fan hängna in byn och inte låta de komma ut, ens till Malmöfestivalen. Då blir det säkert liv i luckan. Malmöfestivalen är ALLAS festival men tro fan inte att det ska komma några halvihjälskrämda ungar och få uppehåll i vår lilla hörna. psssssh!

Vansinnigt dåligt formulerat från min sida, men det här kan vara det dummaste jag hör hört sedan jagvetintevad.


Här vad det någon som gjorde en tydligare poäng i SDS-kommentarfält.

"Vi i Malmö gillar inte att ni Vellingebor kommer till vår stad och jobbar. Jobben tillhör oss. Kom inte heller hit och titta på nöjes- och idrottsevenemang. Det måste va gott och leva på Malmö" Jag vill även tillägga: "Skicka inte hit era barn så att de kan gå i skolan/högskola - vi vill inte ha Vellingebor i Malmö".

2 kommentarer:

Sara sa...

Jag kan inte heller för allt i världen förstå vad som tagit åt Vellingeborna. Hade det handlat om ett öppet behandlingshem för våldsamma pedofiler mitt i Vellinge centrum så hade jag bättre förstått att de vore skeptiska, men det här? Ensamma barn som flytt för livet? Deras inställning till detta är något av det mest småsinta jag någonsin har hört talas om. Vad hände med "vi hjälps åt, så löser det sig"?

Maaaajkel sa...

hm, är det inte Vellinge som e sverigedemokrat-by?
Vellinge har ju alltid haft ett rykte om sig att vara väldigt främlingsfientligt.