söndag, januari 17, 2010

Fuck you, it's magic

Soul Recovery Systems (SRS)
Sida för att göra sig av med saker som orsakar en ångest, det kan vara en present som får en att minnas någon som gjort en illa eller ett oanvänt busskort som står för en misslyckad dröm etc. Allt från en älskad katts aska, en nyckelring, till tidningsurklipp om en väns mord. Allt detta och mycket mer hittar man på SRS sida. Människor skickar in sina grejer som de inte längre vill ha kvar i sitt liv med en förklaring till varför och folket bakom SRS gör sig av med grejerna på ett sätt de tycker passar. En man skriver att han ångrar sitt barndoms sadistiska lekar med insekter, SRS köper en burk spindlar av en pojke för 10 dollar och släpper ut de i det fria.
Ett annat exempel:

Reason for release - In the children’s section of a Value Village I found this diary of an unnamed 31-year-old gay male living with his mother. I could never figure out why it was given to a thrift store—was it voyeurism? Was it his mother? Maybe he needed SRS before it existed. I paid $3 to take it home and have kept it for the last several years because I didn’t want anyone else finding it and reading it. I don’t want to keep his secrets anymore.

En tidstypisk hemsida som på något sätt binder ihop allt det där privata, hemliga som folk vräker ur sig i anonyma bloggar istället för att dela med sig av till familj och nära. Vem behöver biktbås när det finns internet?
( Hittade den här sidan när jag googlade på bikt. Biktboken en svensk variant av PostSecret.)

Inga kommentarer: