måndag, augusti 06, 2007

423,-

Igår hade jag en vansinnigt produktiv dag. Det har resulterat i att idag går allt på halvfart, inte för att jag använde upp all energi som fanns utan att jag blir matt av tanken på hur lite man får gjort när man jobbar heltid.

Igår morse vaknade jag hemma hos mamma, förstod först inte var jag var någonstans och varför. Sen kom jag ihåg att jag lovat att ta in tidningen , nu när mamma är ute på vift. Kom dit vid 19tiden i lördags kväll, var då snortrött efter en vecka av 5-6h sömn-nätter och tänkte att jag bara skulle vila lite på soffan. Zappa runt lite på tvn och så. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, jag såg delar av Gifta på låtsas, den där med Andie MacDowell ( se, hon har tydligen gjort mer än L'oreal reklam) och Gerard Depardieu. Slötittade lite och låg och myste i min fina sjal, som är...lila eller mer rosalila, ceris kallar de det kanske? Fin är den i alla fall. I korta drag så vaknade jagvid 23tiden och struntade i att cykla hem.

Så, min effektiva söndag gick ut påatt göra allt. Inte för att överdriva men bara för att inte sitta och sura på jobbet måndagmorgon och tänka ' Fan, varför tvättade jag inte igår/ handlade mat/ gick till stranden ' etc.

Så igår läste jag Sydsvenskan på stranden och insåg att mina korsordsdagar är förbi. Efter 2,5 h var jag så nojjig att jag skulle bränna mig, som jag alltid gör. Gav upp i tid och lyckade att att ungå rosa axlar. Cyklade till Mobilia, köpte ett par svarta byxor och en klänning. Klänningar och svarta byxor ligger just nu på top5. Cyklade vidare till AllFrukt och blev idiotförklarad av tonårsbruden i kassan. Råkade glömma att jag hade kontanter på mig för att sen börja jiddra om kontankort, lång historia.
Cyklade hem, surade lite över att min garderob är skitstor men rymmer skitlite. Fick ett infall och cyklade till Ikea för att köpa stora vita plastlådor att ha lakan och andra tråkiga grejer i. Var ute på Ikea en halvtimme innan de stängde, hittade grejerna och provade att trycka ner de i de där Ikea-bärpåsarna. Det gick precis, insåg att jag behövde ljus och servetter och passade på att trycka ner det i lådorna. Joxxet är bara att balansera på cykel. Inte så lätt som jag trodde. Det tog ca 10 minuter att cykla ut till Ikea och ca 45 mintillbaka. Har idag vansinnesträningsvärk i arm/axel, men min garderob är lite luftigare.

Kom hem, kollade efter tvätttid, fullbokat, fastnade i källarförrådet och slängde skit och organiserade om. Målet är att få ner allt till tre flyttlådor... Vet inte om det är rimligt.

Blah. Det här skulle jag kunnat sammanfatta på fem meningar. Men nu är det ju ingen bok jag skriver eller hur?

3 kommentarer:

Sara sa...

Det är lite pinsamt att jag vet det, men jag kan komma på hela tre filmer som Andie McDowell varit med i: Fyra Bröllop och En Begravning, Sex, Lögner och Videoband och Gifta På Låtsas. Och sen har hon gjort 4567 L'oreal reklamer. Hon måste hålla rekordet i den som varit samma reklamansikte för L'oreal i flest år. Jag fattar inte varför de fortfarande vill ha henne, vill de inte ha med någon annan som är känd som fler vet vem det är och tycker är vacker?

frida sa...

Aaah, Fyra Bröllop ich En Begravning, Hugh Grants bästa film. Hade han lagt av efter det så skulle han nått James Dean status, nästan.

Tvångssåg Music & Lyrics på flyget till Barcelona. Snoozefest!

Sara sa...

Har också sett Music & Lyrics, minns inte var, när eller varför... men ja, halvtaskigt som bäst.

Fick just ett infall och kollade på arbetsförmedlingens hemsida... shit, det finns verkligen inga jobb alls. Hade verkligen hoppats på att kunna flyta runt i några år till, men som det ser ut nu blir man tvungen att komma på en plan relativt snart ändå... huvva.